Σχετικά με εμένα...

Επιτρέψτε μου
να συστηθώ...

Γεια σας! 

Είμαι ο Σπύρος και ανήκω σε μια γενιά παιδιών που μεγάλωσε βλέποντας στην τηλεόραση τον ΚΙΤΤ, παίζοντας μήλα στις γειτονιές, γράφοντας ατελείωτες μουσικές συλλογές σε κασέτες. Μια γενιά που βίωσε την αρχή του video gaming μέσα από τα θρυλικά arcades και αργότερα με τα home micro computers και τις κονσόλες 8/16bit. Ήταν μια εποχή γεμάτη αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και τα video games που απολαμβάναμε τότε εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να θεωρούνται αξεπέραστα. 

Καθώς μεγάλωνα, η αγάπη μου για το retro gaming με οδήγησε στην ιδέα να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία. Το 2008 κατασκεύασα την πρώτη μου arcade καμπίνα. Μια κατασκευή που με γέμισε από ικανοποίηση και ξύπνησε μέσα μου το πάθος για δημιουργικότητα. Από τότε ξεκίνησα να μελετώ νέα πρότζεκτ για να αναβιώσω το αυθεντικό retro gaming και να το μοιραστώ με άλλους.

Σκοπός μου είναι να γίνω ένας σύγχρονος Ανερούσης/Σωτηρίου, δημιουργώντας αθάνατα ελληνικά joysticks που συνδυάζουν την αισθητική του παρελθόντος με τη σημερινή τεχνολογία. 

Με αγάπη και μεράκι, δημιουργώ χειριστήρια που δεν είναι απλά αξεσουάρ για το gaming, αλλά αληθινά κομμάτια ιστορίας και παράδοσης. Είμαι εδώ για να μοιραστώ αυτήν την αγάπη μαζί σας και να σας παρουσιάσω τις δημιουργίες μου. 

Παλαιότερες δημιουργίες...

Το BLip είναι το πρώτο χειριστήριο που σχεδίασα και κατασκεύασα. Εμπνευσμένο από ένα ελληνικό χειριστήριο με όνομα ELITE και την γνωστή κονσόλα της ATARI, δημιούργησα αυτό το μοναδικό joystick, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε ένα χειριστήριο με εντυπωσιακό σχεδιασμό, εργονομικό form factor, με ακρίβεια στους χειρισμούς και ανθεκτικότητα. 

Η διαδικασία του σχεδιασμού και της κατασκευής του διήρκεσε περισσότερο από 12 μήνες και περιελάμβανε ατελείωτες δοκιμές και διορθώσεις κυρίως στον μηχανισμό του μοχλού 8 κατευθύνσεων. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία που αποτέλεσε τη βάση για την συνέχεια….

Το Zapstick είναι το δεύτερο μου χειριστήριο. Minimal σχεδιασμός και φανερά εμπνευσμένο από τους προγόνους του όπως το Tomahawk της Ανερούσης control και του CMS του Σωτηρίου. Κατάφερα και βρήκα στην αγορά ένα μεταλλικό κουτί και όλα σχεδιάστηκαν πάνω σε αυτό – και αυτό ίσως είναι το μόνο του μειονέκτημα -. Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ο ίδιος μηχανισμός μοχλού με αυτόν του Blip. Αρχικά είχε 2 action buttons λόγω του περιορισμένου χώρου εσωτερικά. 

Μετ΄ έπειτα κατάφερα να χωρέσω και ένα 3ο μπουτόν. Το επιπλέον μπουτόν ήταν απαραίτητο προκειμένου κάποιος να μπορεί να απολαύσει με το Zapstick περισσότερα και σπουδαία arcade παιχνίδια όπως Shinobi , Golden Axe , NBA Jam, Metal Slug….